De complete slaapgids: Slaap als een baby voor het beste resultaat

Een zooooooo belangrijke, maar vaak onderschatte factor voor het boeken van resultaat in jouw sport of met jouw lichaam is slaap. Een nachtje weinig slaap kan vast geen kwaad, daar kom ik wel weer overheen.. Natuurlijk kom je daar overheen, je gaat er zeker niet dood van. Maar het is verre van optimaal en heeft een groot effect op de progressie die je boekt. Progressie in zowel een sportprestatie, in het verliezen van vet of in het opbouwen van spiermassa.

Slaap gids

4 Principes voor het boeken van de meeste progressie

Het maakt geen moer uit welke methode of tactiek je kiest zolang het principe hierachter maar klopt. Wellicht dat de ene methode sneller is of effectiever is in jouw persoonlijke situatie, maar dat is iets dat je moet ondervinden (en het moment dat een coach van waarde kan zijn).

4 Principes voor het boeken van de meeste progressie 2

Intermittent Fasting: De Complete Gids (evidence-based)

Ondanks alle goede intenties slaan de tips en opmerkingen betreft wanneer wel en niet te eten vaak compleet de plank mis. Een dag of dagdeel niet eten (aka vasten) kan juist heel goed van pas komen als je vet wilt verliezen. Niet te spreken over de gezondheidsvoordelen van vasten.

Intermittent Fasting

Die Verdomd Vreemde en Irritante Weegschaal Schommelingen

Op weg naar een slanker / droger lichaam (lees: lager vetpercentage) is er niets vervelender dan zien dat die verdomde weegschaal een hoger gewicht laat zien dan gisteren. En dat terwijl je precies volgens schema heb gegeten en getraind.. Om dit beter te begrijpen, nemen we een diepe duik in die verdomd vreemde en irritante weegschaal schommelingen.