Wesley Bosman

Wesley? Who the f*ck is he?

Eigenijk zou ik nu moeten beginnen met een hele lijst van al mijn certificaten en diploma's en een foto waar op te zien is hoe afgetraind/droog/gespierd ik ben, want dat is AWESOME en hoe het "hoort" toch?

Ik ben niet hetzelfde als alle andere "training & nutrition goeroes", dus NO WAY dat ik ga beginnen aan het plaatsen van een halfnaakte foto van mezelf om meer respect en/of volgers te krijgen.

Wat je doel ook is, in alle gevallen heb je niets aan een halfnaakte foto en die extreem lange lijst van mijn certificaten en diploma's (is die wel lang eigenlijk? ;-]). Tenzij je hele andere intenties had met het bezoeken van mijn website, maar laat ik daar niet van uit gaan ;-).

Ok, geen halfnaakt "bewijs", maar hoe garandeer ik je dan dat ik snap en weet waar ik over praat?

I get it, misschien heb ik wel extreem veel overgewicht en kopieer en plak ik alles uit andere artikelen..

Ik ben het helemaal eens dat je anderen niet kunt begeleiden zonder zelf enige praktische kennis van zaken te hebben. Maar een perfect afgetraind lichaam is slechts het topje van de ijsberg. Het meest belangrijke deel(lees: kennis en details) zit onder water.

Of terwijl; het is niet vanzelfsprekend dat het bereiken van de top je in staat stelt om andere "klimmers" ook te begeleiden naar de top (lees: ideale doel).

Als je zelf de top hebt bereikt, weet je slechts 1 weg naar de top, maar er leiden meerdere wegen naar Rome. Wat voor de één werkt kan voor een ander zomaar verre van effectief zijn en er dus voor zorgen dat hij nooit de top gaat halen.

Om iemand naar die bergtop te begeleiden moet je alle (lees: zoveel mogelijk) wegen naar Rome tot in detail kennen en kunnen toepassen.

Maar waarom zou je van jou iets aan willen aannemen dan, Wesley?

Je zit niet te wachten op een lang verhaal over mijn leven, dus hou ik het kort..

Ik weet het nog goed, eind zomer 2010 begon ik aan krachttraining met als doel mijn botten te bedekken met spier -als je naar mij kijk leek het net alsof ik zonder spieren was geboren.

Ik stapte de dichtstbijzijnde sportschool binnen, sloot een abonnement af en ging aan de slag met een standaard schema.. Helaas merkte ik al snel dat er veel meer bij kwam kijken dan alleen dit standaard schema. Ineens moest ik letten op mijn voeding, de weekindeling van de krachtoefeningen, mijn hersteltijd en noem het maar op.

Van jongs af aan ben ik altijd al met sport bezig geweest (veel voetbal), waardoor de krachttrainingen mij fysiek (qua uithoudingsvermogen) relatief goed af gingen.

Op het gebied van kracht en voeding was dat anders.. Ik had me eigenlijk nog nooit bezig gehouden met spiermassa, voeding of wat dan ook.

Ik werd GEK! Er kwam zoveel bij kijken.. "Moet ik nu juist minder of juist meer eten? Voor of na het eten trainen? En wat moet ik dan eten? Eiwitten of juist eerst koolhydraten?"

Op een gegeven moment zag ik door de bomen het bos niet meer.. Ik werd er GEK van!

Mijn redding

Mijn geluk was dat ik heel, echt heel erg nieuwsgierig was en alles wilde weten over het menselijk lichaam.

In diezelfde periode startte ik met de opleiding Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Alles dat ik in deze opleiding leerde kon ik vrijwel direct toepassen in mijn eigen traject.

Niet dat alles in één keer goed ging; de ene keer boekte ik meer vooruitgang dan andere keren, maar ik ging vooruit.

Natuurlijk waren er coaches die ik had kunnen inhuren om mij er doorheen te loodsen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde (en wil nog steeds) alles zelf uitzoeken, tot op de bodem. Zodat ik 100% zeker wist, dat het juist was, het allerbeste was en ik het zelf tot in de puntjes beheerste.

Misschien perfectionistisch of eigenwijs, but that’s me :-).

In ieder geval kan ik nu wel zeggen been there, done that. Ik heb het traject zelf doorlopen, ken de frustraties en kan trots zijn op mijn eigen transformatie:

  • niet de beste genetische aanleg/potentie
  • +15 kg spiermassa in 5 jaar tijd (2011= ~74 kg, 193 cm lang --> 2016: 89 kg, 193 cm lang, 10% vet)

Is dat zo uniek dan?

Nope, zoals ik net ook zei; een afgetraind lichaam of eigen lichaamstransformatie is slechts het topje van de ijsberg..

Mijn extreme passie voor sport en het menselijk lichaam, 8 jaar krachttrainingservaring en ruim 6 jaar ervaring op het gebied van (sport)voeding is niet zo uniek in deze branche. Wat dan wel?

Mijn academische achtergrond (Vrije Universiteit Amsterdam) als bewegingswetenschapper is uniek in deze branche.

Als bewegingswetenschapper ben je expert op het gebied van menselijk bewegen (en voeding) en werk je doorgaans samen met atleten in de topsport, denk aan Jac Orie, de schaatstrainer die Marianne Timmer en Erben Wennemars wereldkampioen maakte.

Ik zeg altijd: "Praktische kennis is top, maar wanneer je deze praktische kennis ook in theorie beheerst, kun je pas echt mooie dingen bereiken."

Ik hoor je denken: "Waarom bewandelt hij met zijn passie voor sport dan niet het pad wat ook Jac Orie heeft bewandeld?"

Heel simpel: Ik heb tijdens mijn studie in 2014 FittestBody opgericht met als doel mijn naam te vestigen in de sport- en fitnesswereld als een trainer die bekend staat om zijn effectieve aanpak en eigen visie.

Ik wilde niet in dienst treden bij een grote firma als NOC*NSF, maar juist iets vanaf nul op te bouwen.

Ik wil dromen omzetten in waargebeurde verhalen.

Diegene die als doel 1) een geweldig lichaam (minder vet- en meer spiermassa) of  2) een geweldige sportprestatie hebben, wil ik helpen dat doel te bereiken door alle wetenschappelijke kennis te vertalen naar de praktijk.

Het moet simpel en tegelijkertijd super effectief zijn --> In plaats van een doolhof aan mogelijkheden (door al die bullsh*t adviezen die je overal vind tegenwoordig) maak ik training en voeding zo makkelijk/praktisch mogelijk.

Bekijk het zo:

Dit ben jij ZONDER mij:

FittestBody goal

Dit ben jij MET mij:

FittestBody goal

Bereik je dan bij mij gegarandeerd jouw ideale doel?

Heel simpel; nee garantie naar de top kan niemand je geven.

Ik kan je 3 garanties geven:

  1. Evidence-based begeleiding - ik filter alle bullsh*t uit de wereld van training, presteren en (sport)voeding en probeer het gat tussen de wetenschap en de praktijk te dichten.
  2. Geen verkoop bullsh*t - ik ga geen leuk verkooppraatje ophangen om je een paar honderd euro meer te laten betalen.
  3. Eerlijk en recht door zee - Ik hecht mega veel waarde aan de mentale ontwikkeling en motivatie van degene onder mijn hoede, maar ik ga confrontaties niet uit de weg. Ook vind ik het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent; als ik denk dat ik je niet goed (meer) kan helpen, hoor je dat direct van mij (en breng ik je vaak met iemand anders in contact).

Of terwijl ik vertel je alleen wat werkt en wat niet werkt, zonder alle poespas daaromheen.

Je zult vast wel eens verbaasd zijn dat wat ik je vertel niet altijd overeenkomt met wat je al dacht te weten, maar dat ligt niet aan jou of aan mij maar aan alle bullsh*t die anderen je proberen te verkopen. De meerderheid schrijft namelijk echt geen artikel met het doel jou zo veel mogelijk te helpen, het zijn slechts mooie woorden dat goed in het straatje past van het product dat zij verkopen.

I'm an evidence FREAK, ik wil alles weten. Dus bij mij ga je geen bullsh*t vinden, alleen evidence-based en praktisch relevante informatie.

Benieuwd naar wat ik bedoel? Lees dan eens één van mijn artikelen:

Waar ik jou bij kan helpen?

Om de best mogelijke resultaten te kunnen boeken ben ik heel specifiek in wie ik begeleid. Ik wil en kan jou heel goed helpen als:

1) jij de beste shape van je leven wil bereiken én vasthouden (vet verliezen én spiermassa opbouwen)

Ik sta te popelen om samen te gaan toewerken naar het lichaam van jouw dromen.

En daarbij maakt je startsituatie niks uit; of je nu begint met de wens om veel vet te verliezen of je juist meer wilt focussen op jouw spiermassa.. Hoe jij het lichaam van je dromen definieert is aan jou --> het is aan ons om daar samen naar toe te werken :-D

2) jij een geweldige sportprestatie wilt neerzetten

In deze situatie ben ik de juiste persoon om jou te helpen op het gebied van voeding en training als je een serieuze sporter bent (of dat was je en je bent nu op de weg terug) en je wilt jouw fysieke sportprestatie naar een niveau hoger tillen door meer kracht, snelheid, power en/of uithoudingsvermogen te ontwikkelen.

Denk hierbij aan alle sporten met een grote rol voor het fysieke aspect zoals voetbal, tennis, hockey, wielrennen etc.

Waar kan ik jou bij helpen?

Als je niet zeker weet of ik de juiste persoon ben om jou te helpen en mijn programma's dus bij jou passen. Vul dan even onderstaand contactformulier in en dan gaan we kijken hoe ik jou het beste kan helpen.

Ook wanneer ik denk dat ik niet de juiste persoon ben en je bij iemand anders meer resultaat bereikt, hoor je dat ook eerlijk en direct van mij.

Aan halfbakken resultaten hebben we beide namelijk niets!

"DOUBT KILLS MORE DREAMS THAN FAILURE EVER WILL"

Wesley Bosman

>