Over

Wesley Bosman

“Praktische kennis is top, maar pas als je die kennis ook in theorie begrijpt, kun je levenslang genieten van mooie (fysieke) resultaten. Naast de wetenschap te vertalen naar de praktijk, vind ik het daarom ook gaaf en vooral belangrijk die kennis op de juiste persoonlijke manier te verwoorden.”

Mijn Missie en Waarom

Ik weet het nog goed, eind zomer 2010 begon ik aan krachttraining met als doel mijn botten te bedekken met spier – toen leek het namelijk net alsof ik zonder spieren was geboren.

Qua uithoudingsvermogen kostte de krachttrainingen mij weinig moeite (altijd op niveau gevoetbalt), maar op gebieden als voeding en spiergroei was dat heel anders.

Om een lang levensverhaal samen te vatten: Ik werd GEK! Er kwam zoveel bij kijken. Ik zag door alle bomen het bos niet meer..
Natuurlijk waren er coaches die ik had kunnen inhuren om mij er doorheen te loodsen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde (en wil nog steeds) alles zelf uitzoeken, tot op de bodem. Zodat ik 100% zeker wist dat ik de allerbeste weg nam en ik het zelf tot in de puntjes beheerste.
Misschien perfectionistisch of eigenwijs, maar dat ben ik.

Als ik het - met de ervaringen van toen - nu over zou mogen doen, had ik het 100% anders gedaan. Nog steeds had ik elk detail willen weten, maar dan wel met een coach die mij direct de juiste afslag liet nemen. Iemand die mij de "foute" van de "goede" details hielp onderscheiden. Had me een hoop tijd, geld en moeite gescheeld.

Met mijn academische achtergrond als Bewegingswetenschapper is mijn missie dan ook zowel sporters als niet-sporters te helpen hun fysieke doelen te bereiken én mentale obstakels daarbij te overwinnen. Waarbij ik de laatste wetenschappelijke inzichten op de meest simpele manier vertaal naar de praktijk, zodat een traject levenslang profijt oplevert.


Bell Coaching
Excelsior Rotterdam
RVVH
KNVB
CaMS-methode

EVIDENCE-BASED & NO-NONSENSE

De vraag "waarom?" stel ik graag veel: Waarom doen we wat we doen? Geen tijd verliezen aan onnodige dingen. Ik werk met trots en passie op een wetenschappelijk onderbouwde manier. Een bewezen no-nonsense aanpak. Geen enkele training of programma is hetzelfde bij mij, maar gepersonaliseerd op de groep of de atleet.

Evidence-based

COMPLEX < SIMPEL

Het is fascinerend om te zien wat voor groot effect een extra stukje spierkracht kan hebben op jouw sportprestatie. Hoewel die aanpassingen vaak overdreven moeilijk gemaakt worden, is het vaak de eenvoud die het zo effectief kan maken voor jou.

Ik vind het gaaf om samen met jou de uitdaging aan te gaan jouw sportprestatie door het dak te zien gaan met behulp van sport-specifieke krachttrainingen. Samen jouw situatie en complexe prestatie vraag analyseren en uit te werken in “simpele” aanpassingen in jouw trainingen.

Sportspecifieke krachttraining
>